Все, що треба знати про оновлену процедуру проходження ТО

19/08/2019

Процедура перевірки технічного стану ТЗ зазнала певних змін. З 1 травня поточного року для ОТК (обов'язкового технічного контролю) будуть використовуватися модернізовані бланки з особливою міткою радіочастотної ідентифікації.  Фіксується вона у правому верхньому куті лобового скла із внутрішньої сторони.

У Головному сервісному центрі МВС стверджують, що такі заходи вжиті для того, щоб знизити ризики фальсифікації протоколів ОТК. Повідомляють також, що це значно полегшить роботу контролюючих органів, оскільки зчитувати інформацію про допуск до участі в дорожньому русі з цієї мітки можна буде на великій відстані за допомогою спеціального обладнання. Впевнені, водіям таке нововведення сподобається.

Нагадаємо, що ОТК в Україні підлягають такі види транспорту:

  • вантажівки;
  • автобуси;
  • пікапи, фургони, причепи;
  • будь-який транспорт з позначкою «небезпечний вантаж»;
  • легкові машини, що займаються перевезеннями з метою отримання прибутку (незалежно від форми підприємництва).

Для того щоб отримати бланк з відміткою про проходження обов’язкового технічного контролю, знадобитися паспорт або інший документ, що засвідчує вашу особу, посвідчення водія з відповідною категорією, реєстраційне свідоцтво на автомобіль. А також слід надати суб’єктам ОТК марку і тип встановленої гуми, а також показання пробігу транспортного засобу.

Вернуться к списку новостей