Що потрібно кожному водієві: 10 головних інструментів

05/11/2019

Обслуговування транспортного засобу на станції або в гаражі у знайомих фахівців - кожен водій сам вибирає, кому довірити ремонт свого «залізного коня». Роботу зі складними механізмами і вузлами авто повинні проводити фахівці. Але кожному власнику транспортного засобу слід мати набір простих інструментів, які йому знадобляться при різних обставинах. Яких? Читайте далі.

Спеціальні та універсальні інструменти

Представлені в списку найбільш потрібних предметів речі можуть знадобитися в дорозі, на стоянці або в гаражі. Вони допоможуть вирішити проблеми, які виникають в дорозі і при експлуатації транспортного засобу. Дані предмети повинні перебувати в арсеналі кожного автомобіліста, навіть якщо він не розбирається в пристрої машини. П'ять головних інструментів:

  • манометр. Даний прилад дозволяє контролювати тиск в шинах, що підвищує рівень безпеки для водія і збільшує експлуатаційний ресурс профілю гуми. При неправильному тиску підвищується витрата палива. Купівля інструменту для вимірювання тиску - інвестиція для подальшої економії в обслуговуванні транспортного засобу;
  • гідравлічний домкрат і опори. Ці предмети дозволяють провести будь-які маніпуляції з транспортним засобом, які здійснюються в умовах СТО. Без них неможливо замінити пробите колесо, а з такою ситуацією може зіткнутися кожен. Домкрат і опори необхідні всім, хто вирушає на далекі відстані і часто подорожує далеко від населених пунктів;
  • затискний інструмент. Він дозволяє послабити болти або затягнути деталі на колесах або різних вузлах транспортного засобу. З його допомогою даний процес займе невелику кількість часу, і від вас буде потрібно мінімум зусиль;
  • телескопічний магніт. Виріб дозволяє дістати з підкапотного простору впавшу гайку чи болт. Він компактний і займає мало місця;
  • акумуляторний кабель для прикурювання. «Крокодили» допоможуть завести ваше авто при посадженому акумуляторі. Даний вузол особливо вразливий в зимовий сезон. Ночівля на стоянці або відпочинок за містом, а також втрата ємності акумулятора можуть призвести до відсутності запалювання. Кабель для прикурювання дозволить заряджати від іншого авто і відправитися в шлях.

До даних п'яти інструментів варто обов'язково додати гроші. Виділіть з бюджету невелику суму, яка може знадобитися на оплату послуг евакуатора або фахівців станції технічного обслуговування. Такий запас дозволить вирішити складні, непередбачені завдання в шляху, не переживаючи про відсутність коштів.

Ключі та інші інструменти

Ключ на 10 мм - найпопулярніший інструмент, який застосовується при роботі з різними вузлами і агрегатами транспортного засобу. Маючи його в своєму арсеналі, ви можете розібратися з численними поломками в механізмах. Але щоб бути готовим до будь-яких ситуацій, краще подбати про наявність цілого набору ключів.

Кріпильні елементи Zip Tie - універсальні предмети, які допоможуть зафіксувати дроти під капотом. Вони прості у використанні, компактні, універсальні і надійні. Використання таких кріплень дозволить захистити дроти від перетирання, розтягування, пошкодження. З їх допомогою можна зафіксувати різні елементи в кузові або під капотом транспортного засобу.

Динамометричний ключ призначений для вимірювання зусилля закручування болтів. Це важливий інструмент для роботи з колісними кріпленнями. Такі болти не можна перекручувати. В іншому випадку можна пошкодити елементи і покриття дисків. Контролюючи силу закручування, ви уникнете цих наслідків і проблем, пов'язаних з відкручуванням болтів.

Аерозольний засіб WD-40 - незамінний предмет в будь-якому авто. Головна його функція - водовідштовхувальна. Воно захищає поверхню лакофарбового покриття від корозійних процесів. Аерозоль також допоможе в відкручування різьбових з'єднань, підходить для обробки замків, петель і ущільнювачів.

Набір викруток дозволить проникнути всередину транспортного засобу. В дорозі можна зіткнутися з такою проблемою, як перегорання елементів оптичної системи. І без викруток дістатися до них не вийде. А продовжувати рух, особливо в темний час доби, буде неможливо.

Вернуться к списку новостей