Програма Anti-Counterfeit від Philips: впевненість в якісному освітленні вашого авто

09/11/2019

Поява в каталогах Philips 2018 нового автомобільного освітлення Lumileds викликало справжній фурор. Інноваційні лампи Xenon HID забезпечують відмінну видимість в темний час доби, при цьому не володіють надмірним блиском, і не сліплять зустрічних водіїв. Оцінивши всі принади нового продукту, споживачі стали їх масово купувати. Велика популярність принесла за собою і негативні наслідки: на автомобільних ринках все частіше почала з'являтися підроблена продукція. На відміну від оригіналу, вона не володіє такими експлуатаційними характеристиками і зовсім не виправдовує свою вартість. Більше того, встановивши таке неякісне освітлення, власники машин піддають себе і своїх пасажирів величезному ризику.

Але компанія-виробник зі світовим ім'ям миттєво зреагувала на подібні тенденції. Піклуючись про клієнтів, вони розробили унікальну програму, яка дозволяє визначати оригінальність їх продукції. Називається вона Philips Xenon HID Anti-Counterfeit Program.

З недавнього часу в комплекті з Xenon HID йде сертифікат справжності зі спеціальним голографічним ущільнювачем. На кожен товар розташовується ідентифікатор ярлика, унікальний код безпеки і QR-код. Здійснити перевірку на оригінальність можуть і дистриб'ютори, і роздрібні продавці, і безпосередньо самі покупці.

Це можна зробити декількома способами:

  1. провести сканування QR-коду;
  2. на офіційному сайті компанії в розділі philips.com/original ввести номер ідентифікатора мітки або код безпеки.

Важливо! Програмою передбачена також наявність заводських пломб як на упаковці кожного товару, так і на самій картонній коробці.

Перше, на що потрібно звернути увагу, це колір букв коду безпеки. При хорошому освітленні вони повинні переливатися всіма відтінками веселки. Поруч з кодом знаходиться наклейка, яка дублює останню його букву.

Які ризики виникають при ігноруванні подібної інструкції

Багато водіїв в пошуках гарного освітлення для своєї машини купують будь-які газорозрядні лампи, де є напис XENON. Причиною цього найчастіше стає або бажання заощадити, або погана інформованість. Не всі розуміють, що неякісний продукт не тільки не дасть очікуваного результату, але і може сприяти виникненню більш сумних наслідків.

Підроблені ксенонові світильники можуть:

  • створювати перешкоди на радіо і мобільний зв'язок;
  • вивести з ладу цілу фару;
  • привести до небезпечних ситуацій на дорозі. Наприклад, доведено, що при перемиканні світла мимовільно можуть спрацьовувати подушки безпеки. Причиною тому стають високовольтні витоки з цоколя;
  • порушувати світлотіньові кордони. В результаті цього дорога буде недостатньо висвітлена або ж фари почнуть засліплювати зустрічні машини.

Більш того, термін служби таких ламп набагато менше оригінальних.

Експерти компанії Philips наполегливо рекомендують ретельно перевіряти товар перед покупкою звіряти всі коди і наклейки. І не вірити в те, що дешева китайська підробка або маловідомий виробник без імені і репутації зможе вам запропонувати якісне освітлення для автомобіля.

Вернуться к списку новостей