Яким самоскидам надають перевагу наші співвітчизники?

20/08/2019

На українському ринку спецтехніки самоскиди вважаються найпопулярнішими. Сфера їх використання не обмежується будівництвом. Аграрна галузь, дорожня, комунальна, гірничодобувна – область застосування дуже широка, і сьогодні без них вже не обійтися. Скрізь, де потрібне перевезення великих партій продукції та швидке розвантаження, самоскидам немає рівних.

За минулий 2018 рік в Україні було реалізовано 1 065 нових вантажівок різних виробників. Які марки обирають наші співвітчизники, і які бренди стали найбільш продаваними, ми розповімо далі.

Десятка кращих машин на думку українців

Спираючись на підсумки продаж, можна сміливо стверджувати, що попит на такого роду техніку в Україні високий, і він стабільно утримується із року в рік. Рейтинг найпопулярніших марок виглядає наступним чином:

10-е місце: Renault Trucks

Французька компанія, якій вдалося реалізувати за минулий рік 32 одиниці вантажної техніки. Призначені вони як для господарських, так і для військових потреб. Варто зазначити, що з 2001 року концерн передав у розпорядження цю галузь виробництва шведській компанії Volvo AB.

9-е місце: IVECO

Відома італійська фірма, яка займається виробництвом спецмашин з 1975 року. Випускаються вони в різних модифікаціях. Самоскидів IVECO в Україні купили 35 штук за минулий рік.

8-е місце: Mercedes-Benz

Бренд зі світовим ім'ям виявився лише восьмим у рейтингу популярності. 59 самоскидів цієї марки знайшли своїх власників у 2018 році. І ми впевнені, що жоден з них не пошкодував, адже ці машини завжди відрізнялися довговічністю, надійністю, високим рівнем комфорту і безпеки.

7-е місце: MAN

Спецтехніка цієї марки зарекомендувала себе найкращим чином. За рік щасливими володарями самоскидів MAN стали 68 українців. Характерна риса, притаманна всій німецькій техніці, – якість –стала вирішальним фактором. І це стосується не лише вантажівок, а й тракторів, вагонів, автобусів, інших транспортних засобів та обладнання до нього.

6-е місце: Scania

Шведська компанія реалізувала в нашій країні 97 одиниць спецтехніки. Крім вантажних машин різних модифікацій, великою популярністю користуються також двигуни для промислових установок та автобуси цього бренду.

5-е місце: Volvo Trucks

Чергова техніка родом зі Швеції. На 111 самоскидів більше тепер їздить українськими дорогами. Основна спеціалізація – машини важкого класу та габаритний комерційний транспорт. Місце в п'ятірці лідерів було досягнуто завдяки високій продуктивності, надійності та довговічності спецтехніки.

4-е місце: КамАЗ

Дивно, але факт. Попри заборону продажу техніки російського виробництва, протягом минулого року було куплено 118 самоскидів КамАЗ (відбувалося це шляхом реалізації залишків на складах).

3-е місце: Howo

Китайський бренд, який досить непогано зарекомендував себе у багатьох сферах. Компанія спеціалізується на виробництві важких вантажівок, малотоннажних комерційних спецмашин, сидільних тягачів. У 2018 українці придбали 127 самоскидів цієї фірми.

2-е місце: Ford Trucks

170 новеньких вантажних фордів купили наші співвітчизники за минулий рік. Сьогодні вони випускаються під ім'ям дочірньої компанії Ford Otosan. Турецьке виробництво стало гілкою найвідомішого американського бренду та є лідером серед підприємств спецтехніки в Малій Азії.

1-е місце: МАЗ

Білоруські самоскиди традиційно залишаються найпопулярнішими в Україні. Ідеальне співвідношення ціни та якості підкріплено надійністю і практичністю. Їм немає рівних сьогодні на нашому ринку. Продаж 181 одиниці такої техніки – яскраве тому підтвердження. Мінський автозавод славиться також виготовленням тролейбусів, причепів і напівпричепів, автобусів різних модифікацій і, звичайно ж, вантажівок з самоскидними кузовами.

Не варто залишати без уваги й тих, хто не увійшов в десятку, але вельми полюбився нашому народові. Ними стали:

  • Foton –  реалізовано 24 самоскиди цієї компанії. Китайське державне підприємство досягло значних успіхів у виробництві не лише спецтехніки, а й позашляховиків, легковиків, автобусів, мікроавтобусів, тракторів, моторів різних конфігурацій;
  • Shaanxi –  продано 19 машин. Співпрацюючи з німецькою компанією MAN, вони випускають сучасні вантажівки Shacman, які відрізняються інноваційним дизайном, широкою комплектацією, порівняно невисокою ціною;
  • КрАЗ – 18 самоскидів вітчизняного виробника було куплено за 2018 рік.

Якщо провести паралель за підсумками реалізації всіх видів вантажних автомобілів різних модифікацій в Україні, загальна статистика виглядає наступним чином:

10. ГАЗ.

9. КамАЗ.

8. IVECO.

7. КрАЗ.

6. Volvo Trucks.

5. Ford Trucks.

4. Scania.

3. MAN.

2. Mercedes-Benz.

1. МАЗ.

Як бачите, картинка не надто змінилася. Одні й ті ж виробники зайняли сходинки нашого рейтингу. Передова позиція також залишилася за Мінським автомобільним заводом.

Вернуться к списку новостей