Фури на українських дорогах почнуть зважувати автоматично

31/08/2018

Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив сьогодні на брифінгу в Києві. На брифінгу також були присутні голова «Укравтодору» Славомір Новак і директор ДП «Укрдорінвест» Олена Криворучко.

 

Раніше повідомлялося, що «Укравтодор» оголосив тендер на проектування, поставку та монтаж шести площадок зважування в русі на дорогах навколо Києва і допоміжного офісу. Як повідомив голова «Укрдорінвест», до тендеру допускаються компанії із середньорічним будівельним оборотом від 10 млн. Доларів, у яких є досвід установки подібних комплексів і вони можуть надати відповідні фінансові гарантії. Планується, що після повного завершення тендерної процедури, система WiM буде встановлена ​​протягом 4-8 місяців.

 

Фінансувати монтаж перших шести вагових майданчиків «Укравтодор» планує за рахунок кредитних коштів, наданих Світовим банком в рамках впровадження Проекту розвитку дорожньої галузі (RSDP) і пілотного проекту по впровадженню системи WiM.

 

Як заявила Олена Криворучко, установка таких комплексів зробить пересування фур з перевантаженням практично неможливим. За словами чиновниці, вантажівки з навантаженням на вісь в 2-5 разів більше відповідної норми на українських автодорогах - «давно укорінена практика», оскільки «це зазвичай сходить перевізникам з рук». Введення системи WiM дозволить уберегти дороги від передчасного руйнування.

 

Ресурс: autonews.autoua.net

Вернуться к списку новостей